06 juli 2023

Optopping van winkelpand in het centrum van Ede.

Wat zijn de mogelijkheden om een bestaand pand op te toppen? Deze vraag wordt door het tekort aan woningen steeds vaker gesteld. Deze vraag is ook gesteld voor een winkelpand aan het Maandereind in Ede. Dit bestaande winkelpand van 2 bouwlagen is verbouwd naar 1 bouwlaag met een winkelfunctie en 2 bouwlagen met appartementen. Uit een verkennend haalbaarheidsonderzoek bleek dat er heel wat mogelijkheden zijn. Het resultaat is een combinatie van een verbouwing en een deel nieuwbouw waardoor één uitstraling ontstaan is. Door het gebruik van houtskeletbouw wanden en vloeren is het gelukt om 1 bouwlaag met appartementen toe te voegen. De appartementen zijn een aanwinst voor het centrum van Ede.

Het ontwerp is van DBL architecten de bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf van Middendorp. Snetselaar heeft het haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en is als hoofdconstructeur betrokken bij dit project.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Snetselaar is adviseur op het gebied van bouwkundige, industriële en civiele constructies. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We helpen u graag!

Neem contact op